Blits: aanrader: het Lyceumkoor op Lokale Helden 30/30/30!

Op 30 april 2015 organiseert Stad Genk het evenement ‘Lokale Helden 30/30/30’. Dit houdt in dat er op 30 april, 30 verschillende Genkse artiesten op 30 verschillende locaties verspreid over heel Genk zullen optreden. Met veel enthousiasme deelt Blits mee dat het Lyceumkoor als openingsact van het festival om 18.00u zal optreden in de grote bib op het Stadsplein!

Flyer 30-30-30

“Eind vorig jaar is stad Genk op zoek gegaan naar Genkse muzikanten die de muziekscène in Genk goed kennen om dit project mee te helpen opstarten. Ze hebben er zes gevonden, waarvan ik er één ben”, aldus mevrouw Guarraci, één van onze leerkrachten Muzikale Opvoeding.

Curatoren 30-30-30

Samen met deze vijf muzikanten begon mevrouw Guarraci in november aan de zoektocht naar muzikanten en locaties voor het project. “De aanwerving van artiesten was een enorm succes. Er nemen nu ruim zestig artiesten deel, dat zijn er dertig meer dan we oorspronkelijk gepland hadden! Bovendien hoopten we dertig locaties voor het project te vinden, maar ondertussen zitten we al aan vijftig locaties. Jullie denken bij “locaties” natuurlijk aan plaatsen zoals het stadhuis en de bib, maar het Genkse Helden 30/30/30 verder dan dat. De artiesten gaan ook optreden bij de mensen thuis en dat idee lijkt goed aan te slaan bij de Genkse bevolking.”

De volledige programmatie zal begin volgende week te vinden zijn op de website www.303030.be. Voor sommige locaties zijn de plaatsen beperkt, reserveren doe je dus op voorhand via de inschrijflink op de website.

Blits zal alvast aanwezig zijn bij het optreden van ons fantastisch Lyceumkoor. Jullie ook?  

PRAKTISCHE INFO OPTREDEN LYCEUMKOOR

  • Wanneer: donderdag 30 april 2015 (vrijdag 1 mei = feestdag)
  • Uur optreden: 18u00
  • Waar: Bibliotheek Genk, Stadsplein 3
  • Inkom: Inschrijven niet nodig / Gratis