Blits: de allereerste Lyceumquiz!

Er werd maandenlang hevig over gediscussieerd in de leraarskamer en bij sommige leerkrachten stak weken op voorhand de studiekoorts de kop al op. Toen we hoorden dat er ook nog eens ijverige groepjes leerlingen zouden deelnemen, kregen we een extra portie stress erbij: “We kunnen toch niet achter onze leerlingen eindigen!”. Op 29 mei was het dan eindelijk zo ver: de allereerste editie van de Lyceumquiz! 

poster quiz

De Lyceumquiz werd georganiseerd door het feestcomité. Het feestcomité is het kersverse project van mevr. Jans, mevr. Gielen, mevr. Duchateau, mevr. Goossens, mevr. Martens en mevr. Luts. Samen zorgen zij ervoor dat de school niet alleen een plaats is waar hard gewerkt wordt door leerkrachten en leerlingen, maar ook een plek waar fijne en ontspannende dingen gebeuren. De dames hadden in april al eens getoond dat ze heel wat in hun mars hadden. Toen werd de geboorte van het feestcomité al gevierd met een feestelijke babyborrel (met frietkraam!) voor de leerkrachten.

babyborrel

Dat alle leerkrachten zouden opdagen voor een frietkraam en een drankje, dat hadden de dames van het feestcomité wel verwacht. Maar het overrompelende succes van de Lyceumquiz? Daar waren ze toch wel een beetje door verrast. In de avond van 29 mei zakten maar liefst 51 quizploegen af naar de feestzaal om te strijden om de eerste prijs. Er deden quizploegen van leerkrachten en leerlingen mee, maar ook een heleboel quizploegen van buiten onze school. Het werd een hele spannende avond, met uiterst gevarieerde en moeilijke vragen. Er werd samengewerkt (al dan niet tussen ploegen, ahum), gezucht, nagedacht en gelachen. De ploegen van de leerkrachten lieten bloed, zweet en (bijna) tranen om toch maar niet achter een ploeg leerlingen te eindigen. Helaas moesten sommige leerkrachten toch het onderspit delven voor de jongens van 4GLA, Grecos Locos. Proficiat heren!

Er werden prijzen uitgedeeld en iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis. Volgend jaar opnieuw? Wij hopen alleszins van wel!

   Lyceumquiz 5