Blits: een galabal om nooit te vergeten!

Uren bij de kapper zitten, weken zoeken naar die “ene jurk” en nachten piekeren over dé perfecte date, dat hebben onze zesdejaars allemaal over voor het schoolbal. 8 mei 2015 was het dan eindelijk zo ver. Al die weken van bloed, zweet en tranen wierpen eindelijk hun vruchten af. Het was een nacht vol met schitterde verschijningen, swingende muziek en een gezonde dosis drama …

Op het schoolbal kun je nog enkele dingen bijleren. Les 1: onderschat het decoratief talent van het Lyceum (lees: het balcomité) niet en les 2: soms moet je twee keer kijken vooraleer je beseft wie er nu precies voor je staat. Desondanks kan ik met zekerheid zeggen dat het een geslaagde avond was.

schoolbal foto 1 schoolbal foto 2

De aller eerste keer dat we de zaal binnen kwamen werden we overrompeld door een echte Hollywood sfeer. Verschillende filmposters aan de muren, een rode loper en luxueuze drankjes maakten de beleving compleet. Ook de sfeer zat er al helemaal in. Leerlingen en ook leerkrachten dansten op de beste beats in de meest oogverblindende jurken en pakken. Wie niet zo’n zin had in dansen, kon in een modern gestileerde lounge van een glaasje wijn, cava of frisdrank en hapjes genieten. Personen die zich de avond (ook de dag nadien) nog wilden herinneren, konden in een apart gedeelte een heuse fotoshoot houden, terwijl er een hoop leerkrachten je achter de camera aanstaarden, aanwijzingen gaven en ongemakkelijk lachten. Wie niets te doen had kon zijn hart luchten  op de “Share your Lyceumsecret”-muur (waar tegen alle verwachtingen in geen ongepaste tekeningen op stonden, wel een konijntje). En als de pijn van die veel te dure en ongemakkelijke schoenen je eindelijk teveel werd kon je je lotgenoten buiten opzoeken en een update krijgen over de laatste roddels.

Niet alleen de zaal maar zeker ook de aanwezigen hebben ons helemaal omvergeblazen. Om dit artikel in een echte Hollywoodstijl te gieten besloten we om onze toppers in een echte “Oscarwaardige” presentatie voor te stellen. Met categorieën zoals ondermeer: “Mooiste kapsel, Mooiste koppel, Mooiste jurk, Mooiste leerkracht en Mooiste over-all verschijning”.  Hier zijn alvast onze favorieten.

Mooiste kapsel:

Mooiste leerkacht

Mevrouw Korber

Mooiste leerkracht 2

Meneer Peeren (lees: schattigste leerkracht)

Mooiste leerkracht 3

Mevrouw Knevels & Elisa Cornet

Mooiste leerkracht4

Mevrouw Trondo & Pierre Cornet

Mooiste over-all verschijning:

Mooiste all-over verschijning

Ines Ackermans & Tyler Pendleton