Blits: Europa in Eupen!

Op dinsdag 29 september hebben 10 leerlingen van het 5de jaar van onze school o.l.v. mevr. Schampaert een bijeenkomst van de leden van de Europese Unie te Eupen mogen bijwonen.

eupen

We werden verwelkomd door Oliver Paasch, minister-president van de Duitstalige gemeenschap. Marianne Thyssen, Europees commissaris van werkgelegenheid, sociale zaken, vaardigheden en arbeidsmobiliteit gaf een korte lezing. Daarna konden de aanwezigen tijdens een burgerdialoog vragen stellen. Ook wij kregen die kans. Zoals verwacht kwamen actuele thema’s zoals de vluchtelingencrisis aan bod, maar ook onderwerpen zoals mobiliteit en onderwijs.

Na een lekkere lunch werd er een debat gehouden met enkele Europarlementariërs waaronder Ivo Belet. Zij zorgden voor krachtige antwoorden op de vragen van de aanwezigen. Het gebeuren draaide vooral rond het beter samenwerken in de grensregio’s. Wij waren zeer tevreden met de bondige antwoorden op onze vragen en hebben veel opgestoken deze dag! Het was zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar.

Cédric Nijst (5ET21), Lorena Nasello (5ET21), Kim Ubachs (5ET21), Ine Lieben (5ET21), Alexandra Cannizzaro (5ET22), Alexander Drees (5WA22), Sebastiaan Schreurs (5GL), Anne Stulens (5LWE), Amber Leroy (5GWA2) en Wout Vanspauwen (5WB)