Blits: Een tweede prijs voor het Lyceumkoor!

lyceumkoor

Op 30 april namen de meisjes van het Lyceumkoor deel aan het 64ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt. Hier werden ze voor het vele repeteren beloond met een tweede prijs in de categorie Gelijkstemmige Jeugdkoren. Een verslagje van deze leuke dag! 

 

De dag begon al vroeg: vanaf half negen werd er druk gerepeteerd in het muzieklokaal op school. De laatste foutjes werden gecorrigeerd, de juiste sokken en schoenen werden aangetrokken, en dat allemaal om om 10 uur op de bus richting Neerpelt te stappen. Bij het uitstappen zat de sfeer er meteen goed in en werden er al verschillende liedjes gezongen om de stem op te warmen.

Na het maken van een leuke foto werden de lunchpakketjes gezellig samen opgegeten.Daarna begon de stress toch wel toe te slaan… het juryoptreden kwam langzaam maar zeker dichterbij! De haartjes werden in de plooi gelegd, de laatste opwarmingsoefeningen werden gedaan en toen was het eindelijk zo ver. Het Lyceumkoor gaf het beste van zichzelf en zong (en danste) de pannen van het dak!

Na de eerste ontlading van het juryoptreden gingen we allemaal samen kijken naar de concurrentie afkomstig uit de hele wereld. We waren erg onder de indruk, zeker na het zien van een Zuid-Afrikaans koor.

Rond 17u vertrokken we in optocht naar het Dommelhof, waar we de resultaten van ons juryoptreden zouden krijgen. Wat we daar te zien kregen hadden velen niet verwacht: het leek wel het Eurosong festival! Op de tonen van ABBA werden we onthaald als echte helden. We keken naar optredens van dansers en zangers en zongen uit volle borst mee. En toen was het daar, het moment van de waarheid…. “LYCEUMKOOR GENK….. SECOND PRIZE!!!”  Jeeeeeeeeej!

Om ons goede resultaat te vieren, sloten we deze fijne dag af in de Quick. Samen smulden we van frietjes en hamburgers om uiteindelijk terug te keren naar onze thuisbasis in Genk. Het EMJ was een fijne belevenis die we niet snel meer zullen vergeten. Tot over twee jaar?