Blits: interview met enkele eerstejaars!

Ook voor de kersverse eerstejaartjes zit het eerste trimester erop. Voor hen was het heel erg wennen dit jaar: een nieuwe school, nieuwe vakken én nieuwe vriendjes. Gelukkig werden ze prima opgevangen door de directie, de leerkrachten en de meters en peters van het zesde jaar. Blits legde haar oor te luisteren bij haar jongste redactieleden en vroeg hoe zij hun eerste pasjes zetten in het Lyceum! 

Hoe voelden jullie je toen jullie op 1 september in het Lyceum binnenstapten? Waren jullie een beetje bang? 

Sena (1AC): Ik vond mijn eerste schooldag heel spannend, maar bang was ik niet echt. Allemaal nieuwe leerkrachten, nieuwe leerlingen, nieuwe klassen,.. Toch wel veel nieuwe dingen!  Ik vond het grote spel door het hele Lyceum ook heel leuk! 

Fleur (1AC): Toen ik aankwam op het Lyceum was ik wel een beetje bang. We moesten allemaal naar de Koepelzaal gaan. Toen ze mijn naam riepen om naar de klas te gaan was ik heel nerveus. De rest van de namiddag gaf onze klastitularis nog wat uitleg: ik voelde me al snel veel meer op mijn gemak. 

Dilara (1AG): Toen ik aankwam op het Lyceum was ik wel een beetje verdrietig omdat ik wist dat ik mijn oude vriendinnen en juffen niet meer zou zien. Ik was ook een beetje bang dat mijn nieuwe klasgenoten en leerkrachten niet zo leuk zouden zijn. Gelukkig viel alles heel goed mee en had ik niet zo bang moeten zijn. Nu vind ik de school veel leuker dan de eerste dag omdat ik alles al gewoon ben: de leerkrachten, de leerlingen, de leswisselingen,… 

 

Jullie hebben allemaal meters en peters gekregen! Hebben jullie al veel leuke dingen gedaan? Helpen ze jullie? Vinden jullie hen lief? 

Kaat (1AG): Nadat we kennis hadden gemaakt met onze klasgenootjes, leerden wij paar dagen later onze meters kennen. We wisten al snel dat we samen veel dingen gingen doen. Sommige meters zijn een beetje raar, maar toch zijn ze allemaal heel leuk. Als we samen eten in onze klas, vragen ze altijd of er problemen in onze klas zijn. Dat is leuk voor de kinderen die het niet zo gemakkelijk hebben.

Fleur (1AC):  Ik vind de meters en peter heel leuk omdat ze heel vriendelijk zijn en we samen altijd leuke spelletjes spelen. Als we ’s middags in de klas blijven eten met de meters en peter, is het altijd tof: we gaan altijd samen in een kring zitten en babbelen over de school, ons huiswerk,… Ze geven ons vaak goede tips! 

Nisa (1AC):  Ik vind mijn meters en peter heel leuk omdat ze onze ruzies oplossen en als we in problemen zitten kunnen we altijd bij hen terecht. Ze zijn altijd heel lief voor ons. Als we spelletjes gaan spelen in de klas tijdens de middagen, houden ze rekening met iedereen zijn/haar favoriete spel!

Safaa (1AG):  Ik vind onze meters heel leuk omdat ze grappig zijn! 

Lisa (1AC): Het is heel fijn dat we meters en peter hebben want ze zijn er altijd voor ons en door hen voel je je minder alleen. Ik vind het ook heel leuk dat mijn broer een peter van onze klas mag zijn.