Blits: Met de derdejaars naar Londen!

Op 23 mei vertrokken de derdejaars van het O.-L.-Vrouwlyceum en hun leerkrachten naar Londen. Met ongeveer 100 leerlingen verbleven ze een weekend in deze prachtige stad. Op het programma: cultuur, bezienswaardigheden, maar vooral heel veel plezier! De leerlingen waren alvast enthousiast over deze ervaring! ‘Een ervaring om nooit meer te vergeten!’ klinkt het bij Anneleen Beerten uit 3GLa.  

Om half vijf in de ochtend verzamelden de leerlingen voor het schoolgebouw. Ook al was het nog zo vroeg, een goed humeur had iedereen wel bij! Na een vermoeiende, maar gezellige bus- en bootreis, kwamen de leerlingen rond 14 uur Londense tijd aan op hun bestemming. En daar werd niet getreuzeld, meteen brachten ze een bezoekje aan het museum ‘Madame Tussauds’. Hier konden de leerlingen foto’s maken met beelden van hun grootste idolen. Vervolgens wandelden ze door Londen naar Oxford Street waar ze naar hartenlust konden shoppen. Een uurtje was natuurlijk niet genoeg maar nadien gingen ze naar Piccadilly Circus waar ze de ‘M&M’s shop’ konden leegroven, om vervolgens een hapje te eten in één van de gezellige zaakjes op Piccadilly Circus. Nadien namen we een halfuurtje de metro en toen zat de eerste dag er alweer op. Moe maar voldaan kropen de leerlingen hun bedjes in.

De volgende ochtend stonden de derdejaars al rond 8 uur klaar voor dag 2. Een bezoekje aan ‘The British Museum’ kon tijdens deze trip zeker niet ontbreken. Als afsluiter maakten de leerlingen en leerkrachten een wandeling langs de ‘highlights’ van Londen. The Londen Eye, The Big Ben en Westminster Abbey. Na een leuke wandeling en wat ontspanning, was het tijd om terug de bus in te stappen. Klaar voor nog een gezellige busrit richting thuis. Ook al waren de leerlingen erg vermoeid door de reis, ambiance was nog altijd aanwezig.

Voor sfeer en gezelligheid, een dikke 10!

Sam Nijssen & Anneleen Beerten, 3GLa