Blits: Op de koffie bij mevrouw Trondo!

Vrolijk en goedlachs, wie zou er mevrouw Trondo nu niet graag interviewen? Anneleen Beerten (4GLA) en Janne Decresson (4GLA) gingen op bezoek en stelden haar voor Blits enkele interessante vraagjes! 

 

Welk beroep zou u uitoefenen als u geen leerkracht was?
Kapster!  Ik zou wel iemand extra in dienst nemen om de haren uit het putje te halen, want dat vind ik vies. Maar voor de rest vind ik het wel heel leuk om zo aan iemands haren te ‘frunikken’.

Hoe voelt u zich bij feit dat u terug lesgeeft en niet meer in het OLC werkt?
Super! Ik wil leerkracht zijn vanwege de “Aha-momenten”: die zijn er Als je iets bijvoorbeeld acht keer iets moet uitleggen en dan na de achtste keer, hoor je een aah door de klas gaan. Daar doe ik het voor!

Heeft u een vriend en hoe ziet uw ideale man eruit?
Ja, ik heb een vriend. Eigenlijk passen we qua uiterlijk niet echt bij elkaar, ik ben namelijk wat groter.
Het belangrijkste voor mij is dat hij mij moet kunnen laten lachen, want van een schoon tafel alleen kan je niet eten, hè. Laat dat maar een levensles zijn! Maar ik vind wel dat ik een heel knappe vriend heb, hoor!

Hoe was u in het middelbaar?  Had u een crush/vriendje?
Heel eerlijk, ik was een beetje een seut. Niet qua uiterlijk, maar ik was niet met jongens bezig. Wel een leuk weetje, ik zat bij het neefje van mevrouw Coppens en meneer Berger in de klas en dat was wel een knappe… jongen.

Is er veel veranderd op het lyceum sinsdien? Wat is het opvallendst?
De mentaliteit van de leerlingen, de band die de leerlingen denken te hebben met de leerkrachten. Ik vind dat leerlingen losser zijn geworden ten opzichte van de leerkrachten. Vroeger werd er veel meer opgekeken naar de leerkrachten. Er zijn natuurlijk nog leerlingen die evenveel respect hebben, maar de leerlingen zonder respect waren er toen nog niet. En dan nog iets wat ik echt verschrikkelijk vind: de handtassen. Mensen, dit is geen boekentas!! Ik ben zo blij als ik nog iemand tegenkom met een boekentas. Ik hou er echt pleidooien over in mijn klassen. Ik kan hier echt niet tegen!

Is het vreemd om voor banken te staan, waar u een paar jaar geleden zelf nog achter zat?
Nee, in het begin misschien een beetje, maar nu helemaal niet meer.

Heeft u een guilty pleasure?
(Lachend) Natuurlijk, hoeveel?

K3-liedjes, ik word daar heel erg blij van, ik ben echt een fan, maar ook andere foute muziek kan ik schaamteloos meebrullen. Ik houd ook van chocolade en “bommadingen” zoals breien en koffietjes drinken.
Maar dat is hip tegenwoordig.
Oh dus dan ben ik hip?

 

Heeft u huisdieren?
Nee, ik heb geen huisdieren. Maar ik zou wel graag een hondje willen. Het liefst zo een ‘chubby’ hondje. Met een hoog pits-gehalte: je moet hem serieus kunnen knuffelen!

U geeft Engels, in welke Engelstalige landen bent u al geweest?
Engeland, punt.

Beschrijf uzelf in drie woorden.
Zot, eerlijk en vrolijk!