Blits: Twee reporters op zeeklassen!

De eerstejaars gingen eind april op zeeklassen. Wij waren nieuwsgierig naar hoe zo’n zeeklassen eraan toe gaat en stuurden twee reporters mee op pad! 

Dag 1 – met de bus naar Brugge en Oostende! 

’s Morgens om 9 uur vertrokken we met het hele eerste jaar op zeeklassen. De sfeer zat er volop in. Onderweg naar Brugge kregen we twee boekjes voor tijdens het hele gebeuren. Met die boekjes leerden we van alles bij met het invullen, luisteren en kijken om ons heen. Toen we aankwamen gingen we lunchen in een parkje. Daarna gingen we een wandeling doorheen Brugge maken met onze klas en twee leerkrachten. We moesten vooral heel erg stil zijn bij de Begijntjes. Dat was héél erg moeilijk!

Toen de wandeling voorbij was werden we vrij gelaten in het centrum van Brugge. We gingen verschillende souvenirwinkeltjes binnen of we gingen de trappen van het Belfort op. Jammer genoeg ging de tijd veel te snel en moesten we alweer naar de bussen wandelen. Toen we verder reden naar het hotel kregen we te horen in welke kamers we sliepen. Eenmaal aangekomen bij het hotel was het een en al chaos. Eerst moesten we onze valiezen pakken, toen moesten we naar onze kamers gaan voor een uurtje vrije tijd weer en ten slotte gingen we avondeten. Wat een lange dag! Na het eten gingen we naar het strand voor leuke foto’s en veel plezier. Uiteindelijk was de dag voorbij en was het slaaptijd, maar natuurlijk ging niemand echt slapen. Er werd nog veel gebabbeld, tv gekeken, gesnoept  en veel lachen. Maar het was oppassen geblazen, want als je te hard lachte, stonden de leerkrachten aan de deur! Na een tijdje werden we moe en gingen we toch slapen, ook al wouden we liefst een nachtje door doen!

Dag 2 – wandelen en een feestje! 

Om 7u30 werden we wakker gemaakt. Natuurlijk waren we super moe. We begonnen de dag met een lekker ontbijtje. Na het ontbijt kregen we in groepen een les Natuurwetenschappen en gingen we zwemmen. Daarna gingen we middageten en na dat lekkere eten gingen we een wandeling door de duinen maken. Onze wandeling bracht ons tot Oostende en daar kregen we één uur om te winkelen. Natuurlijk konden we niet veel doen, omdat we weinig tijd hadden. Na de wandeling en het avondeten maakten we ons snel klaar voor de Sing Along en de fuif. Hier hadden we allemaal heel hard naar uitgekeken! De Sing Along was supergrappig en toen de leerkrachten begonnen te dansen kwam niemand meer  bij van het lachen.  Na dat lachfestijn begon de fuif. Iedereen amuseerden zich en er begonnen een paar battles. We hebben elkaar die dag nog beter leren kennen! Toen we om 23 uur moesten gaan slapen was iedereen droevig omdat de tijd voorbij was gevlogen.

Dag 3 – nu al naar huis? 

Vandaag mochten we aan halfuurtje langer slapen, dat was best wel tof. Maar tja, een halfuurtje is ook maar een halfuurtje…  Na het ontbijt moesten we onze kamers opruimen, valiezen maken en die valiezen inladen in de bus.  Om 10 uur gingen we naar het strand gegaan voor strandspelen. Na het middagmaal stapten we in de bus op weg naar het laatste avontuur van deze zeeklassen: Technopolis in Mechelen! Dat was echt wel leuk! Toen het 16u45 was moesten we terug in de bus voor ons verdere vertrek naar Genk. Om 18u30 waren we terug in Genk en konden we genieten van onze vrijdagavond en weekend.

Het was echt een fantastische zeeklassen! Dank je wel eerstejaars en begeleidende leerkrachten! Dit gaan we nooit vergeten.

– Jana Van Droogenbroeck (1AH) en Magalie Olaerts (1AC)