Ondernemers voor de Klas: advocatenkantoor Leagle & Arts, Cleeren & vennoten

Op vrijdag 6 februari 2015 konden enkele klassen van het zesde jaar kennismaken met het leven na de schoolbanken. In het kader van het project Vlajo Ondernemers voor de Klas, vond een ontmoeting plaats tussen leerlingen en ondernemers met als bedoeling jongeren een positief beeld bij te brengen over het ondernemerschap. Uit verschillende ondernemingen hadden de zesdejaars het advocatenkantoor Leagle & Arts, Cleeren en vennoten gekozen.

We verwelkomden Annick Thijs (Leagle) en Geertrui de Groote (Arts, Cleeren en vennoten) in de koepelzaal. Na een snelle kennismaking, kregen de leerlingen een korte quiz voorgeschoteld waarin werd aangetoond dat het recht zich voordoet in vele aspecten van ons dagelijks leven. Daarna volgde een spoedcursus Inleiding tot de Rechten. Daarin kregen de leerlingen een korte uiteenzetting over de soorten rechtbanken die België kent.OVDklas_foto

Vervolgens gaven Annick en Geertrui uitleg over wat de opleiding Rechten juist inhoudt en welke mogelijkheden er zijn eens de opleiding is afgerond. Ze vertelden daarbij over hun eigen beroep en over welke keuzes zij hadden gemaakt. Zo houdt Annick zich vooral bezig met juridisch advies te geven aan ondernemingen en heeft Geertrui de weg van het publiek recht ingeslaan.

Tot slot konden de leerlingen vragen stellen.

Wij danken alvast Annick en Geertrui voor de interessante en leerrijke ervaring!