Een nieuwe Blits: mevr. Dierckx neemt het woord.

Beste leerlingen, ouders en personeelsleden,

BLITS, onze schoolkrant is terug van weg geweest! e. dierckx

Een nieuwe versie, vorm, inhoud en digitaal! Een nieuwe jonge ploeg leraren – N. Jansen, D. Monnens en H. Pecinovsky – met een nieuwe enthousiaste redactieploeg leerlingen!

Al dit nieuwe is veelbelovend en maakt nieuwsgierig.

Een eerste uitgave vlak voor de paasvakantie geeft aan alle lezers en lezeressen ruim de tijd om gretig alle artikels van naadje tot draadje te lezen.

Ik maak van deze gelegenheid dan ook gebruik om iedereen een Zalig Pasen, vrolijke paasdagen en een ontspannende paasvakantie te wensen!

Want energie en enthousiasme is zeker voor het derde trimester  nodig. Het is wel een kort trimester maar barst van activiteiten en van intensief lesgeven.

  • Ik denk dan in het bijzonder aan onze Opendeurdag op 3 mei. Op deze zondagnamiddag zet onze school zijn deuren open voor al onze leerlingen met hun ouders en zeker ook voor de twaalfjarige jongens en meisjes, onze toekomstige lyceïsten! Ook organiseren we deze zondag een reünie voor de oud-leerlingen die 10 en 20 jaar of langer afgestudeerd zijn.

Maar dit is maar één van de vele initiatieven.

  •  Onze eerstejaars vertrekken de eerste week van het derde trimester op zeeklassen.
  • Vierdejaars nemen deel aan het Europees project MEP (Model European Parliament) in Maastricht.
  • En dan niet te vergeten: het galabal voor onze zesdejaars op 8 mei.
  • Voor alle leerlingen worden de lesdagen afgesloten met een afscheidsviering in juni . Onze zesdejaars krijgen dan ook nog een afscheidslunch aangeboden.

Het derde trimester is een belangrijk trimester voor de verdere schoolloopbaan. De leerlingen van het eerste jaar Latijn, tweede, vierde en zesde jaar zullen zich dan buigen over hun studiekeuze voor volgend schooljaar. Infovergaderingen voor ouders en oudercontacten hieromtrent staan op de schoolkalender genoteerd.

En uiteindelijk hopen wij dat alle leerlingen het schooljaar zullen kunnen afsluiten met een mooi rapport.

Tot slot wil ik de hele redactieploeg, leerkrachten en leerlingen een dikke proficiat wensen voor hun enthousiasme bij deze nieuwe geboorte van BLITS!

– Directeur E. Dierckx